Gå til hoved-indhold

Brande og omegn

Natur og kulturliv
Vores by og lokalområde er formet af den midtjyske hedes kultur og naturlandskab gennem mange tusinde år. Desuden har Brande et meget aktivt og levende kunst- og kulturliv. Fortidens minder og historier samt nutidens kunst kan mærkes og føles både til fods og på cykel, når I bevæger jer rundt i området. Der er rig mulighed for guidede ture, og ellers findes der en rigdom af afmærkede vandringsruter og stier. De enestående naturoplevelserne ligger bare og venter langs Den Skæve Bane, ved Brandlund Hede og ved Den Forsvundne Sø for at nævne nogle få.

Gavlmalerierne
Brande er blandt andet berømt for sin farvestrålende gavltradition, hvor man siden 1968 har ladet kunstnere fra ind- og udland udsmykke de mange husgavle rundt omkring i gadebilledet.
Dette gør byvandring til en ganske bemærkelsesværdig og særlig oplevelse.

Læs mere om gavlmalerierne her

Book en byguide her

International Street Art Brande
Brande by lægger også gader og pladser til den store International Street Art Brande Festival i slutningen af juni måned, hvor kunstnere fra hele verden pryder byen med enestående 3D-kunstværker.

Det er en festlig tradition, som samler både branditter og turister, der ligeledes kommer hertil i tusindvis igennem sommeren for at nyde de unikke kunstværker i byen.

Læs mere her

Kort eller langt?
Hotellet er forbundet med lokalområdet via stisystemer, som er anlagt i og omkring byens grønne områder.

De fører dig hurtigt og let ud til de omgivende naturområder og videre til de vilde hedelandskaber. Stierne er af forskellige længder og er egnet både til løb, cykling eller vandring.

Bliv væk derude sammen med dine tanker. Bare kort. Men bare rolig, du finder altid hjem til hotellet igen. Spørg i Receptionen

Find selv let adgang til stisystemerne

På gåben eller to hjul?

Vil du løbe eller cykle sammen med andre, kan du som hotelgæst altid droppe ind på træningsholdene i Brande Motion.
Du finder træningstiderne her:

Løb

MTB

Landevejscykling